Het menu
lunch en diner
We verwelkomen je graag voor lunch of diner. We vragen je vooraf even te reserveren.
Lunch Menukaart
Soepen worden geserveerd met vers bereid zuurdesembrood
Soepen
als voorgerecht met zuurdesembrood +3.00
als maaltijd soep inclusief zuurdesembrood
Soep van de dag
6.50 / 11.50
Vraag naar de soep van de dag.
Aspergesoep
9.50 / 13.50
Een smaakvolle en frisse koude soep van rode biet, kimchi en tomaat met garnituren van sherry tomaatjes en een schuim van bleekselderij
Tomatensoep
7.50 / 12.50
Verse soep met provençaalse groenten en groene kruiden.
Tom Kah Kai
7.50 / 12.50
Een heerlijk romige Thaise soep op basis van kokos met sereh, citroenblad en gember
Voor oud en jong
Pancakes
7.50
Versgebakken pancakes, geserveerd met maple syrup.
Pancakes de luxe
11.50
Vers gebakken volkoren pancakes, geserveerd met maple syrup, vers fruit en een yoghurt mousse
![](https://restaurantgraanenzo.nl/wp-content/uploads/2022/10/GenZ-190922-060web-682x1024.jpg)
Special
Hummusproeverij
24.50
Desembrood met diverse huis gemaakte hummus op basis van kikkererwten; (voor 2 personen)
2 soorten desembroden (ciabatta en rode wintertarwe) met vier soorten dips en luchtige kruidenboter; een dip van pistache en groene kruiden, een dip van paprika en amandel, een dip van broccoli met grapefruit en een dip van maïs en citroen
Gerechten
Jackfruit ‘Saté’
16.50
Met verse geschaafde groenten van het seizoen, Indische satésaus, kruiden en specerijen. (geserveerd met naar keuze winterse couscous of zuurdesembrood)
Jackfruit ‘Rendang
16.50
Met verse geschaafde groenten van het seizoen, Indische rendangaus, kruiden en specerijen. (geserveerd met naar keuze gele millet, asperges met krieltjes (+2.50) of zuurdesembrood)
Gele curry van tomaat en paprika
16.50
Authentiek bereidde Indiase gele curry van tomaten, paprika, kokos, kruiden en specerijen. (geserveerd met naar keuze gele millet, asperges met krieltjes (+2.50) of zuurdesembrood)
Salades
Salades van de dag
14.50/13.50
Een heerlijk frisse salade met groente en fruit van het seizoen. Vraag of kijk op het krijtbord naar de salade van de dag. Geserveerd met gele millet of zuurdesembrood +3.00
![](https://restaurantgraanenzo.nl/wp-content/uploads/2022/10/GenZ-190922-068web-1024x682.jpg)
Aperitief
Zuurdesembrood
5.50
Huisgemaakt desembrood met luchtige dragonboter, olijfolie en Keltisch zeezout.
Zuurdesem ciabatta
7.50
Met twee soorten verrassende dips.
Geroosterde notenmix
4.50
Vers (droog) geroosterde pecannoten, hazelnoten, amandelen en cashewnoten.
Borrelplank
8.50
Met verse gemarineerde avocado, olijven, diverse noten, gepofte cherry tomaatjes en hummus met komkommersticks om te dippen.
Sandwiches
Desembrood met avocado
slice 14.50
Heerlijke rijpe en romige avocado gemarineerd met olijfolie, een frisse mole op basis van pistache en groene kruiden en frisse tonen van citroen.
Desembrood met ‘saté’ van jackfruit
16.50
Authentieke bereiding van huis gemaakt pindakaas, met verse geschaafde groenten van het seizoen, frisse sla soorten.
Desembrood met tomaat pesto
14.50
Heerlijk rijpe en smaakvolle tomaten met een huisgemaakte groene pesto en vers geschaafde groenten van het seizoen
Desembrood met ‘rendang van jackfruit’
16.50
Authentieke bereiding van huis gemaakt pindakaas, met verse geschaafde groenten van het seizoen, frisse sla soorten.
![](https://restaurantgraanenzo.nl/wp-content/uploads/2023/08/GenZ-190922-057web-1024x682.jpg)
Bijgerechten
Asperges met krieltjes
7.50
Quinoa bereid met Italiaanse groenten, tomatensaus, en Mediterrane kruiden
Gele millet
5.50
Een heerlijk warme gele millet bereidt zoals een authentieke Indische gele rijst met kurkuma, kokos en sereh
Zuurdesembrood
5.50
Met huisgemaakte luchtige dragon boter, olijfolie en Keltisch zeezout.
Diner Menukaart
Met ons diner gaan we je verrassen. Wekelijks stelt onze conceptontwikkelaar Vincent Tuk een nieuw menu samen. Daarbij laat hij zich inspireren door het seizoen en kookt hij ook met wat het seizoen te bieden heeft. Variatie, smaaksensatie, nieuw, fris, licht verteerbaar, fleurig, modern en verrassend zijn termen waarmee we dit menu en zijn gerechten kunnen beschrijven. Wij dagen je graag uit; laat je verrassen door de veelzijdigheid die de rijke natuur te bieden heeft! Proef natuurlijk puur!
(Hoewel we een vegetarische eetgelegenheid zijn kunnen veel gerechten ook vegan gemaakt worden. Geef het aan bij de bediening of tijdens het reserveren.)
Diner
Menu van deze week
39 excl. gerecht met *
49 incl. gerecht met *
Huisgemaakt desembrood met dips
Luchtige kruidenboter en dips van romesco en mais
Tom kah kai soep
Geserveerd met een duo van tomaat pesto en tzatziki salade
Worteltartaar
Met schuim van gele curry
Millefeuille van bloemkool
Met groene groenten, vegetarische jus en groene quinoa